Suché vlasy a suchá pokožka hlavy

Suchá pokožka hlavy s lupinami a suché vlasy potrebujú poriadnu dávku hydratácie zvonku - je to podobné, ako keď si napr. krémujeme ruky. Pozrime sa na to, čo spôsobuje suchú pokožku a vlasy, a ako to riešiť.
 
Najčastejšou príčinou je dlhodobé používanie nevhodných produktov, najmä šampóna, ktorý vysušuje pokožku. Odumreté bunky sa pri zdravej pokožke prirodzene odstraňujú, avšak pri suchej pokožke, ktorá popraská a neregeneruje sa, dochádza k jej nadmernému odlupovaniu.
 
Zo začiatku môže ísť len o sezónny alebo občasný problém. Aby sa z tohto problému nestala dlhodobá záležitosť, vieme tomu zabrániť tak, že pokožku zbytočne nebudeme vysušovať chemickým penidlom, ale siahneme po prírodnom šampóne.
 
 
Ak sa nám ale tento problém nepodarilo podchytiť včas, riešenie si rozdelíme na dve fázy. Prvou je exfoliovanie - pokožke pomôžeme k rýchlejšiemu odlúpeniu a následne ju dostatočne hydratujeme a regenerujeme. Najčastejšie má prírodná kozmetika produkt, ktorý nanesiete na pokožku a necháte pôsobiť. Použijete šampón a následne pokožku nakrémujete kondicionérom s vysokým obsahom vitamínu E. Dobrou radou je tiež po umytí vlasy presušiť fénom a nenechávať ich voľne vyschnúť. Najhoršie je ich nechať mokré v uteráku.
 
Exfoliáciu, píling alebo čistenie pokožky, robíme podľa závažnosti problému cca 1-krát týždenne a hydratujeme vždy, to znamená, že po každom umytí používame kondicionér, ktorým ju nakrémujeme. Ak vám to príde čudné, nepoužívate prírodnú kozmetiku správne, pretože práve kondicionér je ideálny na suchú pokožku hlavy, pretože obsahuje vysoký obsah vit. E z výťažkov bambuckého, mangového či murumuru masla. Ďalej obsahuje oleje ako sezamový, kokosový, kanabisový a mnohé ďalšie prospešné látky.