Ako správne používať prírodnú kozmetiku

Prírodná kozmetika je to najlepšie, čo vašim vlasom môžete dopriať. V prvom rade chráni vlasy pred škodlivými parabénmi, sulfátmi a silikónmi, ktoré vlasy nielen ničia, ale sú aj škodlivé pre zdravie. Kvalitná prírodná kozmetika vlasy obohacuje o potrebné zložky. Dôležité je však vybrať správnu radu podľa typu vlasov a vlasovej pokožky. 

Ak sa vám zdá, že používate kvalitnú prírodnú kozmetiku, ale nevidíte výsledky, pravdepodobne robíte chybu v postupe. Preto sme pre vás pripravili stručný návod, ako prírodnú kozmetiku používať správne. 

 nefunguje

Umývanie vlasov 

Šampón

V dlaniach si rozpeňte šampón vo veľkosti 50 centovej mince a naneste do vlasov po celej dĺžke. 

Šampón dôkladne vmasírujte pri prvom umývaní do dĺžiek vlasov, pri druhom sa zamerajte na vlasovú pokožku. 

Pri prvom umývaní nemusí pri používaní prírodnej kozmetiky vzniknúť pena, ak sa nevytvorí hustá pena pri druhom mytí, postup opakujeme 3x.

Pre prvé umývanie je vhodné zvoliť hĺbkovo čistiaci šampón, ktorý zbaví vlasy smogu a iných nečistôt. Na druhé umývanie je vhodné aplikovať šampón podľa typu vlasov a vlasovej pokožky. 

Po opláchnutí speneného šampónu z vlasov vymačkajte vodu do uteráka.

Maska 

Rady niektorých značiek si vyžadujú používanie masky, aby sa účinok kozmetiky posilnil. V takom prípade pokračujte nasledujúcimi krokmi:

Malé množstvo masky si rozotrite v dlaniach a nakrémujte ním celé dĺžky vlasov od koncov až po vlasovú pokožku. 

Necháme pôsobiť 15-60 min. 

Pre zvýšenie účinnosti si vlasy nakrémované maskou zabaľte do vlhkého nahriateho uteráka. 

Kondicionér 

Malé množstvo kondicionéru vo veľkosti 50 centovej mince si rozotrite v dlaniach a nakrémujte ním celé dĺžky vlasov od koncov až po vlasovú pokožku.

Nechajte pôsobiť 5-10 minút.

Kondicionér vyplachujte 6-7 sekúnd pod tečúcou vodou, nevyplachujte na 100%, aby mohol na vlasoch ďalej pôsobiť. 


tipy sampon kondicioner

Stylingové prípravky a doplnková starostlivosť

Pre správne fungovanie prírodnej kozmetiky je dôležité používať tiež prírodné stylingové produkty, aby vlasy neboli zaťažované a aby neboli vystavované pôsobeniu škodlivých a zaťažujúcich chemikálií. 

Stáva sa, že zákazníčky používajú kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorá však nemá efekt. Po dlhom kladení otázok sa tak často dozvedáme, že sa ešte rozhodli “dopoužívať” prípravky, ktoré pre ich vlasy nie sú vhodné.  

 

Akékoľvek prípravky budete používať, ak budete s vlasmi manipulovať nevhodne, ostanú zničené. Dôležité je šetrné rozčesávanie vlasov, nezaťažujúca úprava (vlasy by sa nemali tepelne upravovať každý deň), kvalitná spánková hygiena (dať pozor, aby sa vlasy počas spánku neťahali, príp. spať na hodvábnom vankúši, ideálne s vlasmi zopnutými hodvábnou gumičkou alebo v hodvábnom turbane). 

 

Kvalitná životospráva a správna manipulácia s vlasmi ruka v ruke s kvalitnými prírodnými vlasovými produktmi vám zabezpečia dlhodobo zdravé vlasy. 

 

Ak si neviete rady s výberom tej správnej kozmetiky, kontaktujte profesionála.