7 najčastejších chýb pri umývaní vlasov

Znečistený vzduch, smog, voľné radikály, ťažké kovy, zanedbaná výživa, nekvalitná strava… Táto doba so sebou prináša aj nutnosť správnej a dôkladnej starostlivosti o vlasy a vlasovú pokožku, aby vaša koruna krásy neutrpela na svojej jedinečnosti. Len zdravé vlasy totiž upútajú pozornosť a pomôžu vám zažiariť v dave. 

Aké najčastejšie chyby robia ženy pri umývaní vlasov a ako sa im vyhnúť? 

1. Umývanie nerozčesaných vlasov 

Správnemu česaniu venuje poozornosť len malá časť žien. Robíme však chybu. Pred umývaním je potrebné vlasy rozčesať hustou kefou s diviačími štetinami určenou na rozčesávanie suchých vlasov. Rozčesávame vždy od končekov ku korienkom, pomaly a s citom, aby sme vlasy netrhali.

2. Nedostatočne a nerovnomerne navlhčené vlasy 

Vlasy pred samotným nanášaním produktov umývame vodou približne 3 minúty. Dbáme na to, aby boli navlhčené dostatočne a rovnomerne. 

3. Nesprávne nanášanie prípravkov 

Umývate hlavne korienky a vlasovú pokožku? Omyl! Šampón pri prvom mytí nanášame od končekov ku korienkom. Pri druhom mytí postupujeme naopak - od korienkov, cez dĺžky vlasov až ku končekom. 

Kondicionér nanášame od koncov vlasov. Podľa zloženia môžeme kondicionér aplikovať aj na pokožku, môže mať tak blahodárne účinky na upokojenie a výživu kože. 

4. Nanášanie kondicionéra na príliš mokré vlasy 

Pred nanesením kondicionéra vodu z vlasov dôkladne vyžmýkame, ideálne usušíme uterákom. Kondicionér vypláchneme približne na 80%, aby jeho výživné zložky ostali v dĺžkach vlasov. 

5. Nesprávne sušenie vlasov uterákom 

Vlasy nikdy nešúchajte uterákom. Mokré vlasy sú veľmi náchylné na poškodenie a takýmto prístupom by sme si mohli zabezpečiť rozštiepené končeky. Po umytí uterákom iba jemne vyžmýkajte prebytočnú vodu.  

6. Trhanie mokrých vlasov nesprávnou kefou

Pred fúkaním mokré vlasy rozčešte širokozubou kefou alebo hrebeňom. Rozčesávame šetrene a dávame pozor, aby sme vlasy nenaťahovali a netrhali. 

7. Vynechávanie základných produktov 

Kľúčovým pre správne umývanie vlasov je výber vhodných produktov. Stretávame sa s tým, že veľa žien používa iba šampón. Býva to zo strachu, že kondicionér im zaťaží vlasy. Vhodný kondicionér však nikdy vlas nezaťaží, musí byť ale vybratý správne podľa typu vlasov a musí mať správne zloženie. 

Málo ľudí vie, že na prvé mytie je potrebné používať exfoliačný produkt alebo hĺbkovo čistiaci šampón, ktorý vlas dobre odčistí od mastnoty, vonkajších nečistôt, zvyškov stylingových prípravkov. Tento prvý produkt pripraví vlas na mytie výživným šampónom vybratým na základe typu vlasov. 

Je potrebné používať kvalitný šampón aj kvalitný kondicionér, nie je vhodné sa spoliehať na kvalitu iba jedného produktu. 

Aby ste pri správnom umývaní vlasov nevynechali žiaden potrebný produkt, pripravili sme pre vás starterpacky podľa typu vlasov za zvýhodnenú cenu. Nájdete ich TU.