Jemné vlasy vás už nemusia trápiť!

Schéma MY.ORGANICS by Bioma - Jemné vlasy

 

Ak vám príroda nadelila jemné vlasy, veľmi dobre viete, aké starosti s nimi môžete mať. Okrem toho, že silno elektrizujú, sú riedke, nedokážu si udržať objem, ľahko sa mastia, môžu mať aj tendenciu k lámavosti. 

Aj keď dôležitú úlohu zohráva v tomto prípade genetika, existujú produkty, ktoré vašim vlasom dodajú potrebnú výživu, hustotu, silu a objem. Základom je vhodná starostlivosť o vlasovú pokožku, ktorú vám dodá správne vybratý šampón a kondicionér, prípadne doplnková starostlivosť. Vhodné sú aj stajlingové pípravky, ktoré vlas svojimi zložkami nielen posilnia, ale aj ho vizuálne dvihnú.

Pre jemné vlasy je dôležité, aby vám váš kaderník-stylista poradil vhodný strih, ktorý by vlasom dokázal dodať objem a vzdušnosť. Vhodná úprava je kľúčová pre starostlivosť o takýto typ vlasov. 

 

Ako vlasy zbaviť elektrostatickej energie? 

Pred rozčesávaním je vhodné na vlasy aplikovať sprej s vysokým obsahom proteínov ako je MY.ORGANICS THE ORGANIC THICKENING SPRAY APRICOT AND MILLET alebo MY.ORGANICS THE ORGANIC LEAVE-IN CONDITIONER ALOE ktorý nastriekame na ruky a vlasy uhladíme. Je to najlepší spôsob, ako vlasy udržať pod kontrolou a zároveň ich dopovať vitamínmi. 

Existujú tiež kefy, vďaka ktorým vlasy nebudú elektrizovať. Na našom e-shope ponúkame kefy z diviačích chlpov značky Kent.Salon. Diviačie chlpy zabezpečia rovnomerné rozmiestnenie živín po celej dĺžke vlasov. 

 

Aké zloženie by mali mať prípravky na jemné vlasy? 

Produkty s vysokým obsahom silikónov sú pre jemné vlasy veľmi zaťažujúce. Zostávajú na povrchu vlasu a tým pádom sú pre vlas veľmi ťažké. Krehký vlas je potrebné vyživiť zvnútra. Zloženie by malo byť čo najľahšie, nezaťažujúce. Pri výbere produktov pre jemné vlasy nekupujte šampóny ani kondiconéry, ktoré majú v zložení uvedený silikón ako jednu z prvých troch zložiek, ideálne bez silikónov

 

Vlasové kúry a ošetrenia 

Aj pre jemné vlasy odporúčame ošetrenia vlasov, ktoré štruktúru vlasu posilnia. Vhodné je začať od pokožky, keďže práve z nej vlas vyrastá. Pri správne zvolenom postupe a starostlivosti je možné kvalitu vlasu ovplyvniť tak, že vlasy od korienkov budú pevnejšie a zdravšie. V našom salóne na jemné vlasy odporúčame MY.SCALP ošetrenia obohatené vitamínmi a minerálmi. 

Ošetrenie prírodným keratínom vlasu dodá potrebnú silu a je skvelým podkladom pre ďalšiu prácu s ním. Samozrejme, nejde o klasické vyhladenie vlasov brazílskym keratínom. Pointou tohto ošetrenia je tepelné zapracovanie keratínu do štruktúry vlasu za účelom zlepšenia jeho kvality. Vlasy po ňom neostávajú trvalo rovné, ale sú kvalitnejšie a silnejšie.


Do schémy od značky MY.ORGANICS sme pre vás vybrali 3 balíky, ktoré je vhodné prestriedať. Keďže ide o náročný problém, jeho riešenie môže trvať aj 4 mesiace až rok. Ako sa hovorí, trpezlivosť ruže, v tomto prípade zdravé a pevné vlasy, prináša.

 

ZÁKLADNÝ ŠAMPÓN - PURITY SHAMPOO GOJI 

Tento šampón odporúčame používať pri každom umývaní ako prvý šampón. Vďaka jeho jedinečnému zloženiu hĺbkovo prečisťuje vlas od každodenných nečistôt. Pripravuje vlas na ďalšie mytie vybraným šampónom, ktorý sa najviac hodí na váš typ vlasu. 

 

BALÍK 1: 

MY.ORGANICS THE ORGANIC PURIFY SHAMPOO ROSEMARY 

MY.ORGANICS THE ORGANIC PURIFY CONDITIONER ROSEMARY

Rada na znovunastolenie rovnováhy pokožky, podporu rastu vlasov a dodáva vlasom silu a hydratáciu. 

 

BALÍK 2: 

MY.ORGANICS THICKENING SHAMPOO ORANGE AND LEMON

MY.ORGANICS THICKENING CONDITIONER MANGO AND ROSE 

Rada, ktorá sa zameriava prevažne na oslabené dĺžky vlasov, predchádza štiepeniu končekov, lámaniu vlasov a dodáva vlasom silu. Ideálna pre ženy, ktorým nevedia dorásť vlasy pod určitú dĺžku.

 

BALÍK 3: 

MY.ORGANICS THE ORGANIC COLOUR PROTECT SHAMPOO ALOE AND CALENDULA

MY.ORGANICS THE ORGANIC COLOUR PROTECT CONDITIONER OAT AND EUCALYPTUS

Balík určený na starostlivosť o jemné, lámavé, slabé vlasy, ktoré sú navyše farbené. Nefarbeným vlasom dodáva hustotu a objem.

 

STAROSTLIVOSŤ PO UMYTÍ 

MY.ORGANICS THE ORGANIC THICKENING SPRAY APRICOT AND MILLET 

Vitamínový sprej s prosom, ktorý dodáva vlasom hebkosť a objem.

MY.ORGANICS THE ORGANIC HYDRATING MOUSSE LIGHT YOGURT AND VANILLA 

MY.ORGANICS THE ORGANIC HYDRATING MOUSSE STRONG YOGURT AND VANILLA 

Hydratačná pena, ktorá tuží vlasy od korienkov, po aplikácii do dĺžok chráni pred pôsobením tepla a pomáha tvarovať vlasy.