Ako prinavrátiť život zničeným vlasom

Screenshot 2021-01-19 at 20.20.03

Čo naše nové klientky zvyčajne najviac trápi, sú zničené vlasy a rozštiepené končeky. Ešte však neskladajte hlavu do smútku. Nemusíte vlasy strihať, my pre vás máme riešenie.

Ak sú vaše vlasy poškodené, lámavé a zničené, je naozaj dôležité vybrať pre ne šampón a kondicionér s čo najlepším zložením. Preto sme pre vás pripravili schému MY.ORGANICS produktov, ktoré v našom salóne používame ako prvú pomoc pre zničené vlasy. 

Najprv sa však pozrime na najčastejšie chyby pri starostlivosti o vlasy

  1. Farbenie a melírovanie 
    Častým a neodborným farbením sa vlasy veľmi oslabujú. Problémom môže byť nesprávne zloženie farieb, zle určený oxidant, zle určený pomer miešania či nesprávne nanášanie farby (príliš časté farbenie celých dĺžok vlasov).
  2. Umývanie vlasov 
    Ideálna frekvencia umývania vlasov je každé 3 dni. Vlasy treba umývať šetrne a správne, vždy rozčesané, šampón jemne vmasírovať do pokožky a do dĺžok vlasov a prípravky nanášať smerom nadol, nikdy nie naopak. Kondicionér je ideálne nechať pôsobiť aspoň 15 minút, v lete aj celú noc, zabaliť do uteráku a vymyť až ráno po prebudení.
  3. Rozčesávanie
    Pri rozčesávaní je dôležité vlasy nezacuchávať, vždy ich prečesávať od končekov. Na dôkladné a správne rozčesávanie odporúčame širokozubý hrebeň alebo kefu
  4. Tepelná úprava 
    Neprofesionálny kulmofén alebo fén môžu spôsobiť, že teplo neprechádza cez filtre a priamo páli vlasy. Pred tepelnou úpravou je potrebné naniesť vhodné produkty na ochranu vlasov. Taktiež nevhodná manipulácia so žehličkou alebo kulmou a vysoká frekvencia žehlenia či kulmovania môže štruktúru vlasu nepekne poškodiť. 
  5. Zlý vankúš alebo divoký sex :) 
    Možno to je prekvapivé, ale čo sa deje v posteli, sa môže odraziť aj na vašich vlasoch. Preto na noc odporúčame saténové vankúše alebo dokonca saténové turbany.

 

Čo hľadať v prípravkoch na zničené vlasy? 

Keratín je typ bielkoviny, z ktorej sú tvorené vlasy, chlpy a nechty. Používa sa na ošetrenie poškodených, suchých a krepovitých vlasov. Je veľmi kvalitnou zložkou v prípravkoch určených na lámavé a krehké vlasy.

Arganový olej pomáha regenerovať, obnovovať vitalitu, posilňovať, hydratovať a dodávať lesk vlasom. Okolo vlasu vytvára ochrannú bariéru, čím predchádza vypadávaniu a podporuje rast vlasov.

Pšeničné proteíny sú mimoriadne vhodné pre krehké, vysilené a vysušené vlasy. Pôsobia aj ako prevencia pred štiepením končekov. Navyše podporujú rast vlasov, funkciu folikulov a ošetrujú vlasovú pokožku. 

Avokádový olej sa v kozmetických prípravkoch využíva pre jeho regeneračné a vyživovacie vlastnosti. Používa sa aj proti tvorbe lupín a pomáha riešiť svrbenie vlasovej pokožky. 

Proteíny z hodvábu vytvárajú ochrannú vrstvu, ktorá bráni vysušeniu pokožky a zvyšujú odolnosť vlasov proti lámaniu. Vlasy sú lesklejšie, majú väčší objem a ľahko sa rozčesávajú.

Harmanček je tiež skvelou hydratačnou a výživnou zložkou vo vlasovej kozmetike. Zároveň pôsobí na pokožku ukľudňujúco. 

 

Vlasové kúry a ošetrenia 

Pre poškodené vlasy je kľúčová systematická a odborná starostlivosť. V našom salóne odporúčame ošetrenia vlasov, ktoré sú vynikajúcim spôsobom, ako vlas posilniť a prinavrátiť mu chýbajúce zložky. 

Medzi najúčinnejšie ošetrenia radíme ošetrenie prírodným keratínom. Nenechajte sa však okabátiť, nie je to klasické vyhladenie vlasov brazílskym keratínom. Toto ošetrenie spočíva v tepelnom zapracovaní keratínu do štruktúry vlasu za účelom zlepšenia jeho kvality. Vlasy po ňom neostávajú rovné, ale sú kvalitnejšie a lepšie sa upravujú.

Ďalším kvalitným výživným ošetrením, ktoré ponúkame v našom salóne, je Goji filler. Ide o hĺbkovo hydratačné ošetrenie, ktoré sa do vlasu zapracúva profesionálnou parnou žehličkou.



ZÁKLADNÝ ŠAMPÓN - PURITY SHAMPOO GOJI 

Tento šampón odporúčame používať pri každom umývaní ako prvý šampón. Vďaka jeho jedinečnému zloženiu hĺbkovo prečisťuje vlas od každodenných nečistôt. Pripravuje vlas na ďalšie mytie vybraným šampónom, ktorý sa najviac hodí na váš typ vlasu. 

 

BALÍK 1: 

MY.ORGANICS THE ORGANIC PRO-KERATIN SHAMPOO ARGAN AND AVOCADO 

MY.ORGANICS THE ORGANIC PRO-KERATIN CONDITIONER ARGAN AND AVOCADO

Prvá pomoc pri záchrane veľmi zničených až rozpadnutých vlasov. 

 

BALÍK 2: 

MY.ORGANICS RESTRUCTURING SHAMPOO ARGAN

MY.ORGANICS RESTRUCTURING DEEP CONDITIONER ARGAN

Rada pre suché, unavené, nepoddajné, dlhodobo chemicky namáhané a zničené vlasy ideálna pre hrubý typ vlasu. 

 

BALÍK 3: 

MY.ORGANICS SUPREME SHAMPOO GOJI

CUPIDO SPRAY

MY.ORGANICS MIRACLE MASK GOJI

Kúra pre silnú hydratáciu vhodná pre suchšie, farbené, melírované vlasy.

 

STAROSTLIVOSŤ PO UMYTÍ 

MY.ORGANICS THE ORGANIC RESTRUCTURING SPRAY POTION ARGAN

Elixír pre blaho vlasov. Vhodné použiť po umytí šampónom a kondicionérom do vlhkých vlasov ako prvý produkt. Počas letných dní alebo ak máte pocit suchých vlasov presprejujte vlasy kedykoľvek počas dňa, najmä pred rozčesávaním. 

MY.ORGANICS THE ORGANIC HYDRATING LEAVE IN CONDITIONER ALOE 

Sprej nabitý vitamínmi. Presprejujte vlasy po umytí od koncov do stredných dĺžok. 

MY.ORGANICS THE ORGANIC RESTRUCTURING SMOOTHING LOTION VANILLA AND ALOE

Bezoplachový hydratačný vyhladzujúci krém na zničené vlasy, ktoré sú stále smädné.